Werken bij Stichting Ela

Vacature

Orthopedagoog (m/v) omvang dienstverband in overleg, regio Zwolle/Kampen

Functieomschrijving
Ben jij een enthousiaste orthopedagoog met passie voor de complexe doelgroep binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg of psychiatrie, met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en taakvolwassenheid en sta je je mannetje in contact met zowel cliënten als collega’s? Dan komen we graag met jou in contact! Wij zoeken een persoonlijkheid die bij ons past, die 200% achter onze visie staat en zijn/haar mannetje staat in contact met zowel cliënten als collega’s.

Als orthopedagoog binnen Stichting Ela en Wagterveld Zorg hou je je voornamelijk bezig met diagnostiek en beeldvorming, ondersteuning en behandeling van zeer complexe cliënten en hun (werk/woon) systeem. Daarnaast heb je een belangrijke taak in de ondersteuning van medewerkers en begeleiding en advisering van de ouders/ familie van de cliënten. Je bent inhoudelijk eindverantwoordelijk voor het opstellen van de persoonlijke zorgplannen.

Je zal werkzaam zijn in Kampen voor minimaal 10 uur per week, naast onze ervaren gz-psycholoog. Vervolgens zal er onderling gekeken worden waar jouw kracht en expertise ligt. Er is mogelijk ruimte voor uitbreiding van deze uren. Wij zijn een lerende organisaties, dit betekent dat iedereen van elkaar kan en mag leren. Wij vragen niet bij voorbaat een flinke dosis ervaring met deze doelgroep. Wij zijn van mening dat frisse inzichten en werken vanuit je passie, wellicht meer kan bieden dan ervaring. Daarnaast kan er supervisie gegeven worden vanuit onze gz-psycholoog, waardoor orthopedagogen ook kunnen solliciteren.

Wij bieden
Je treedt in dienst als werknemer van Stichting Ela. Je hebt een uitzicht op een vaste aanstelling na 1 of 2 jaarcontracten.
– Salariëring volgens CAO VGN (FWG 65).
– 10 – 20 uur per week min – max contract, met mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst.
– Reiskosten conform CAO VGN
– Eindejaarsuitkering en vakantiegeld conform CAO VGN

Dit breng je mee:
Je hebt een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek.
– Je hebt ervaring als orthopedagoog in de zorgsector.
– Je hebt aantoonbare interesse en passie voor de complexe doelgroep binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg of psychiatrie.
– Je bent in het bezit van een VOG, en je bent in staat om een nieuwe te overhandigen voordat het contract start.
– Je kunt zelfstandig werken met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en taakvolwassenheid.
– Je hebt een goed gevoel voor mensgerichte zorg.
– Je bent op zoek naar een baan voor lange termijn. Wij zoeken naar een toewijding van minimaal 5 jaar.

Wij zijn Stichting Ela en Wagterveld Zorg
Stichting Ela en Wagterveld Zorg werken intensief samen in de gemeente Kampen. Samen innoveren wij de zorg voor onze doelgroep.

Bij Stichting Ela wonen en werken 14 cliënten op het erf van de zorgboerderij, in een intramurale context. Middelen en maatregelen worden minimaal ingezet. Wij willen deze cliënten een normaal leven bieden. Werk, vrije tijdbesteding, wonen, alles bij elkaar onder begeleiding van 1 team. Vaste gezichten die er onvoorwaardelijk zijn voor de cliënt. Onze basisvisie ligt in de Triple C. Echter kijken wij individueel naar onze cliënten, wat zij nodig hebben. Wij houden ons niet strikt vast aan een methodiek.

Wij innoveren de zorg voor deze doelgroep, werken vanuit onze passie voor de cliënt. Onze cliënten zijn zeer moeilijk plaatsbare cliënten uit de regio. Dit vraagt een hoge mate van creativiteit en toewijding aan onze droom! www.stichtingela.nl

Wagterveld Zorg is gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, en/of een psychiatrische aandoening. Wij begeleiden op dit moment 40 mensen met verschillende ondersteuningsvragen. Het merendeel van deze mensen is verbonden aan de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Een kleinere groep is verbonden aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in de vorm van Beschermd Wonen. We richten ons in eerste instantie niet op de problematiek, maar juist op de ondersteuningsvragen die iemand heeft. Iedere cliënt krijgt maatwerk op het gebied van wonen, werken en het invullen van zijn of haar vrije tijd. Iedereen heeft zijn of haar eigen individuele traject. Niet samen met anderen, maar echt zelfstandig wonen en als individu meedoen in de echte wereld. www.wagterveldzorg.nl

Procedure
Past deze vacature bij jou? Laat het ons weten! Mail je brief met cv naar s.degreef@stichtingela.nl. De sluitingstermijn is niet vastgesteld. Wil je meer weten over de functie of over de teams waarin je terecht komt? Bel dan met Bas de Greef (Stichting Ela), telefoonnummer 06-30376224 of met Berry Wagterveld (Wagterveld Zorg), telefoonnummer 06-55174412.

Meer informatie over onze locatie en onze teams, vind u hier.